LehPa YJ hopealle futsalin C-poikien SM-lopputurnauksessa

LehPan ja Jipon 99-ikäluokan yhteisjoukkue saavutti hienosti SM hopeaa Tampereella järjestetyssä futsalin C-poikien SM-lopputurnauksessa. Turnaukseen sai paikan jokaisen piirin mestari ja LehPa edusti Itä-Suomen piiriä ansiokkaasti tuoden mukanaan kaikkien aikojen ensimmäisen mitalin Itä-Suomeen futsalin SM-turnauksesta. Finaalissa Haukiputaan Pallo oli LehPaa vahvempi maalein 8-4.

Alkulohkossa LehPan vastustajat olivat Keski-Suomen mestari JJK ja Helsingin ykkönen HIFK. Ensimmisessä ottelussa JJK ei pystynyt tarjoamaan tiukkaa vastusta, vaan ottelu ratkesi jo ensimmäisen reilun seitsemän minuutin jälkeen, kun ottelu oli jo 8-0 LehPalle. Tämän jälkeen tempo hiukan laski ja ottelu tasoittui näennäisesti mutta lopulta voitto kirjattiin LehPalle selvin 12-2 numeroin. Tämä voitto takasi pääsyn puolivälieriin, sillä lohkon kaksi parasta jatkoivat otteluitaan, kun taas JJK osana oli pakata laukut ja lähteä kotimatkalle, koska HIFK oli voittanut joukkueen lohkon ensimmäisessä ottelussa. Lohkon toinen ottelu HIFK:ta vastaan oli kohtalaisen nihkeä ja tuloksena oli 1-1 tasapeli ja lähellä oli, ettei HIFK kääntänyt ottelua voitoksi loppusekunneilla. Tasapeli tarkoitti kuitenkin lohkovoittoa ja vastustajaksi valikoitui lohko C:n kakkonen FC Jazz porista.

Puolivälierä Jazzia vastaan oli LehPan hallintaa alusta loppuun ja lopulta voitto kirjattiin selvin 7-3 lukemin. Tämä tiesi paikkaa mitalipeleihin ja välierässä vastaan asteli Liedon pallo. Ottelu alkoi LehPalta hienosti ja joukkue siirtyikin 2-0 johtoon reilun seitsemän minuutin jälkeen. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Lieto pääsi peliin mukaan ja vastustaja kavensikin pelin reilun 13 minuutin kohdalla pienen nukahduksen jälkeen. Lieto punnersi pelin tasoihin vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Tästä ei LehPan pojat kuitenkaan hätkähtäneet vaan joukkue punnersi vielä kerran johtoon kaksi minuuttia ennen loppua. Tätä johtoa joukkue ei enää luovuttanut ja palkintona oli finaaliottelu HauPaa vastaan.
Finaali sujui sitten kaikkea muuta, kuin käsikirjoituksen mukaan. LehPa ei ollut kunnolla valmis ottelun alussa ja HauPa päästettiin jopa 5-0 johtoon ennen kuin seitsemän minuuttia oli edes täynnä. Lopulta voitto kirjattiin HauPalle selvin 8-4 lukemin ja tuloksena SM-turnauksesta oli kakkossija. Vaikka finaalitappio harmittikin, niin hopea maistuu varmasti päivä päivältä paremmalle ja joukkue saa olla ylpeä hienosta turnauksesta. Nyt joukkueella alkaa valmistautuminen kesän peleihin ja seuraavana ohjelmassa on viikon kuluttua harjoituspelireissu Viroon, missä joukkue pelaa kolme ottelua. Vastassa ovat Martin Reim jalkapallokoulu, Nömme United ja kolmas ottelu varmistuu tämän viikon alussa.