LehPa YJ pelireissulla Virossa

LehPa YJ:n 99-pojat vierailivat maaliskuun lopussa Tallinnassa, jossa joukkue pelasi kolme kansainvälistä ottelua muita 99-ikäluokan poikia vastaan. Vastustajina reissulla olivat Martin Reimi jalgpallikool, Nõmme United ja TJK Legion.

Vastustajista ainoastaan Nõmme United sanoi entuudestaan jotain, sillä joukkue voitti viime kesänä Turun kovatasoisen Ystävyyskaupunkiturnauksen ja oli kovatasoisessa Riga cupissa viides voitettuaan siellä Suomen mittapuulla kovat joukkueet KäPan ja HJK:n. Toki kaikki vastustajat olivat Viron kahdeksan parhaan joukkueen joukossa, joten heikkoja vastuksia ei varmasti kohdattaisi.

Joukkue lähti matkaan perjantaina 28.3 klo 6.00 aamulla ja ensimmäinen ottelu oli jo samana päivänä klo 20.00 Martin Reimin jalkapallokoulua vastaan. Matkaseurana YJ:n pojilla oli Jipon 00-syntyneet pojat, jotka pelasivat myös kolme ottelua reissullansa.

Ensimmäinen ottelu pelattiin kylmenevässä Tallinnan illassa siis MRJK:ta vastaan ja heti ensi minuutista lähtien LehPa YJ oli kuskin paikalla. Joukkue pelasi erittäin hyvää peliä liikutellen palloa nopeasti vähillä kosketuksilla, eikä vastustaja ehtinyt tähän pallon siirtelyyn mukaan. Ensimmäinen jakso päättyi silti vain 2-1 YJ:lle vaikka varmoja maalipaikkoja joukkue loi hirvittävän määrän mutta tuntui, ettei palloa saada edes tyhjään maaliin. MRJK:n ainokainen sen sijaan syntyi maalivahdin ja puolustajan kommunikaatiokatkoksesta, jossa pallo sujahti valitettavasti omaan maaliin. Kaiken kaikkiaan ensijaksolla joukkue pelasi erinomaista peliä niin hyökkäys, kuin puolustussuuntaan. Toisella jaksolla lukemat kaunisteltiin jo 5-1:een ennen kuin kotijoukkue pääsi lopussa kaunistelemaan loppunumerot 5-2:een hienolla ylänurkkalaukauksella. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen ottelu oli yksi ehjimmistä 80:n minuuttisista tämän joukkueen historiassa ja ottelu olisi voinut päättyä paljon suurempiin loppulukemiin. Tuollaisella pelillä kaatuu kyllä Suomen kamarallakin moni joukkue.

Seuraavana päivänä vastaan asteli kovaksi tiedetty Nõmme United. Nõmmen joukkue tiedettiin isokokoiseksi ja urheilulliseksi porukaksi. Sitä joukkue todentotta olikin ja LehPa oli fysiikan kanssa useasti vaikeuksissa. Siitä huolimatta joukkue hallitsi ottelua pitkät tovit ja loi hyvän määrän maalipaikkoja, joskin viimeistely ontui valitettavan paljon. Nômme sen sijaan viimeisteli tehokkaasti ja ensimmäinen jakso kirjattiinkin pelitapahtumien vastaisesti 2-1 kotijoukkueelle. Toinen jakso pysyi tasaisena, joskin ottelun edetessä alkoi edellinen päivä painamaan joukkueen jaloissa eivätkä syötöt löytäneet aivan yhtä hyvin osoitetta. Lopulta tasainen ottelu päättyi 2-4 Nõmmelle ja ottelu olisi hyvin voinut päättyä myös LehPan voittoon mutta tällä kertaa näin päin. Tämänkin ottelun saldo jää selkeästi plussan puolelle, sillä isokokoista vastustajaa vastaan pystyttiin hallitsemaan peliä ja luomaan tarvittava määrä maalipaikkoja. Viimeistelyssä vain edelleen oli toivomisen varaa.
Reissun viimeinen ottelu oli samana päivänä klo 17 Tallinnan TJK Legionia vastaan. Vastustajan pelaajat olivat vielä kookkaampia kuin Nõmmen karjut ja vastustaja pelasi vanhan ajan pitkä ja perään-palloa. Legionin fysiikkaan ei joukkueella ollut enää jalkoja eikä voimia vastata ja lopulta joukkue juoksi kirjaimellisesti LehPa YJ:n poikien yli ja latoi taululle selvät lukemat. Ensijakso päättyi lukemiin 0-3 mutta toisella jaksolla kaveri iski noin puolenkymmentä maalia LehPan paria vastaan ja viimeisestä ottelusta tuloksena selkeä tappio.
Reissun saldo oli siis 1 voitto ja 2 tappiota mutta kahden ensimmäisen ottelun peliesitys oli erittäin positiivinen. Tämä reissu antoi valmennusjohdolle paljon infoa joukkueen vahvuuksista ja heikkouksista, joihin kiinnitetään huomiota ennen Kai Pahlman karsintojen alkamista. Parhaimmillaan joukkue pystyy varmasti haastamaan kenet tahansa tällä maaperällä mutta haasteena on se, miten joukkueen suoritusvarmuus saataisiin vakiinnutettua sille tasolle.